YouTube-hit: Aretha Franklin zingt Natural Woman

31 december 2015 09:25 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Aretha Franklin liet tijdens het jaarlijkse Kennedy Center Honors gala zien en horen dat ze zich nog altijd de queen of soul mag noemen.

Franklin was uitgenodigd om tekstschrijver en Kennedy Center Honors winnares Carole King in het zonnetje te zetten. Midden jaren zestig schreef King het liedje (You Make Me Feel Like A) Natural Woman. King scoorde er zelf een bescheiden hitje mee, maar het nummer werd pas echt een klassieker toen zangeres Aretha Franklin het opnam in 1967.

Queen Aretha

Natural Woman werd een instant evergreen, een Motown klassieker en een symbool voor het vroege feminisme. Talloze artiesten hebben het lied sindsdien opgenomen, maar ter ere van King liet Aretha nog één keer zien wie het nummer echt eer aan kan doen. Toen ze het Kennedy Centers podium betrad, kreeg ze een onvoorwaardelijke ovatie. Na haar eerste noten achter de piano was Carole King uitzinnig en pinkte president Barack Obama al een klein traantje weg. Zijn vrouw Michelle straalde.

Staande ovatie

Na zichzelf een couplet en een refrein te hebben begeleid op de piano, stond Aretha op om het podium schaamteloos voor zich op te eisen. De zaal ontplofte in een staande ovatie en Ms.Franklin stelde niet teleur. Bijna 50 jaar later heerst de queen of soul nog altijd.

Meer over