YouTube-hit: Barry Atsma fopt fans als levend standbeeld

19 December 2015 10:14 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Ter promotie van de film Mannenharten 2 haalde acteur Barry Atsma een gemeen geintje uit. Hij werd zijn eigen wassen beeld in Madame Tussauds.

De grap is al talloze malen uitgehaald, maar werkt nog steeds: men neme een bekende ster, dos hem uit als z'n eigen standbeeld en kijk toe hoe nietsvermoedende mensen de stuipen op het lijf gejaagd worden.

Wassen beeld

In alle vroegte werd Barry door de grime afdeling van Madame Tussauds aangekleed en vermomd als zijn wassen replica. Een dikke laag make-up en een opzettelijk nep ogende pruik zorgden ervoor dat hij verrassend veel op zijn evenbeeld leek. Na even geoefend te hebben hoe hij het best strak en doods voor zich uit kon staren was Barry er klaar voor. Voor de gelegenheid plaatste het museum hun nieuwe aanwinst op een gezellig bankje met de uitnodiging vooral op de foto te gaan met de ster.

Schrik en beloning

Veel bezoekers lieten die kans niet aan zich voorbij gaan en vleiden zich naast "Barry" neer, zonder enig besef dat de hunk lang niet zo kunstmatig was als ze hadden verwacht. Net als ze klaar zaten voor hun selfie kwam Atsma tot leven, wat hilarische momenten en ernstig geschrokken bezoekers oplevert.

Barry is ook de kwaadste niet: iedereen die hij als "living statue" in de maling nam, kreeg gratis kaarten voor Mannenharten 2.

Meer over