YouTube-hit: beroemdheden krijgen koude douche

15 augustus 2014 10:42 | youtube-hits | Door Televizier

© YouTube

Steeds meer beroemdheden, onder wie Oprah Winfrey, gooien een emmer ijswater over zich heen om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Het levert leuke video’s op.

Volgens de nieuwe trend moet je, wanneer je wordt uitgedaagd, binnen 24 uur een emmer met ijskoud water over jezelf heen gooien. Doe je dit niet, dan moet je 100 dollar doneren aan een onderzoek naar de spierziekte ALS. 

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey werd via Twitter uitgedaagd door de schrijver en acteur Tyler Perry. Oprah reageerde binnen een uur op de oproep. Op Twitter schreef ze: ‘’Ok @tylerperry, bedankt voor de oproep. Ik accepteer de ijswater-uitdaging. Eerst naar huis en een emmer zoeken.’’ We kunnen binnenkort dus een leuk filmpje verwachten. 

Trend

Eerder deden onder meer Justin Timberlake en Mark Zuckerberg mee aan de uitdaging. In The Tonight Show gooide Jimmy Fallon, samen met zijn gasten, een emmer ijskoud water over zich heen. De beelden zijn hieronder te zien. 

Barack Obama

Barack Obama sloeg de uitdaging onlangs af,  in plaats daarvan doneerde hij een onbekend geldbedrag. In totaal is er in de Verenigde Staten al ruim 4 miljoen dollar geschonken. 

Nederland

Ook in Nederland zijn verschillende BN’ers de uitdaging aangegaan. Donderdagavond kregen Beau van Erven Dorens en Renate Gerschtanowitz-Verbaan een koude douche tijdens de uitzending van Shownieuws

Meer over