YouTube-hit: Bob Bullee zingt Sinatra bij Holland's Got Talent

23 april 2016 14:49 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/Holland's Got Talent

Meer dan 2 miljoen mensen waren getuige van de bijzondere auditie van Bob Bullee tijdens Holland's Got Talent. Hij zong een ballad van Frank Sinatra.

De 62-jarige Bob is vanaf zijn 25e blind als gevolg van een oogziekte. Vanaf dat moment is hij gaan zingen, een beslissing die zijn leven naar eigen zeggen heeft veranderd.

Sinatra

Toen Johnny de Mol hem had begeleid naar de middenstip van het podium hield Bob een kort praatje met de jury voordat hij begon aan zijn auditie. Zijn keus was gevallen op Monday Morning Quarterback, een iets minder bekend nummer van Frank Sinatra dat voor het eerst verscheen op het album She Shot Me Down uit 1981. De titel van het lied ligt in het Nederlands weinig voor de hand, maar betekent zoveel als "achteraf is het makkelijk praten". 

Tranen

Bob zong het nummer met voelbare emotie die de jury alles behalve onberoerd liet. Na de eerste noten was iedereen onder de indruk, Chantal Janzen kreeg kort daarna tranen in de ogen en in de coulissen had Johnny ook te kampen met waterige ogen. Chantal noemde hem een inspiratie en drukte met liefde op de golden buzzer.

Halve finale

Chantal kwam het podium op met het gewilde Golden Ticket. Daarmee is Bullee verzekerd van een plek in de halve finale. Hij verliet het podium lachend, terwijl het publiek hem begeleidde met een staande ovatie. Hij beloofde: "The best is yet to come"

 

Meer over