YouTube-hit: Darlene Love's Christmas Baby Please Come Home

25 december 2015 10:28 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Het was een Amerikaanse kersttraditie op tv: zangeres Darlene Love die haar kersthit Christmas: Baby Please Come Home zingt in de show van David Letterman.

Tussen 1986 en 2014 kwam Love speciaal langs bij Letterman om zijn kerstuitzending, en daarmee ook het televisiejaar, af te sluiten.

Traditie

De Letterman kerstuizendingen zagen er decenialang exact hetzelfde uit. Dave opende met dezelfde flauwe grappen over zijn hoogbejaarde moeder Dorothy die steevast al ver voor het kerstmaal dronken was. Daarna memoreerde bandleider Paul Shaffer aan de infameuze Sonny & Cher kerstspecial uit 1973 waarin Cher schaamteloos de kerstklassieker O Holy Night onvergeeflijk geweld aan deed. Na een jaarlijks potje "gooi de gehaktbal van de kerstboom met een football" was het tijd voor Darlene en haar klassieker.

Phil Spector kerstalbum

Christmas (Baby Please Come Home) werd begin jaren zestig speciaal geschreven voor het Phil Spector kerstalbum A Christmas Gift From You. Het is een van de weinige moderne kerstliedjes die in het collectief geheugen is blijven steken. Onder anderen Bruce Springsteen en U2 hebben het nummer gecovered, ironisch genoeg was Darlene zelf een van Bono's backup zangeressen. David Letterman was zo verliefd op het lied dat Paul Shaffer opdracht kreeg samen met Darlene het nummer grootser dan ooit te brengen. Ter ere van de allerlaatste kerstaflevering van The Late Show maakten Shaffer en Love een mini-documentaire over hun ritueel.

The View

Maar mooie tradities houd je in ere, vonden ook de makers van het ochtendprogramma The View. Ze nodigden Darlene een dag voor kerst uit om Christmas Baby Please Come Home ten gehore te brengen. Love gaf graag gehoor aan het verzoek en vulde de studio van het damespraatprogramma met haar karakteristieke klanken, aangevuld door presentatrices Whoopi Goldberg en Joy Behar als haar achtergrondkoor. Een nieuwe traditie lijkt geboren.

Meer over