YouTube-hit: De beste Super Bowl commercials

In de Verenigde Staten vindt vandaag de Super Bowl plaats, een van de belangrijkste sportevenementen van het jaar. Maar niet alleen vanwege de wedstrijd.

De Super Bowl is, simpel gezegd, de finale van de American football competitie. De winnende teams uit de twee nationale competities treffen elkaar in een match die live wordt uitgezonden. Dit jaar is de 50e editie waarin de Denver Broncos de Carolina Panthers treffen.

Super Bowl Sunday

De wedstrijd is inmiddels een Amerikaanse traditie geworden, bijna een soort nationale feestdag. Miljoenen zitten thuis voor de buis of gaan naar feestjes waar "the big game" centraal staat. Er is ook gedacht aan mensen die een broertje dood hebben aan sport. Tijdens de rust treedt ieder jaar een grote artiest op met een spectaculaire show. Dit jaar slaan Beyoncé en Coldplay de handen ineen om het publiek te vermaken. Met zoveel kijkers op Super Bowl Sunday is het voor bedrijven extra aantrekkelijk om reclame te maken voor hun producten. 

Super Bowl commercials

Reclamemakers halen dan ook alles uit de kast om tijdens de Super Bowl de meest briljante, verrassende en opzienbarende commercials af te leveren. Vaak worden grote sterren getrikt voor de spotjes, zo maakten Betty White en Joan Collins al eens reclame voor Snickers ("je bent jezelf niet als je trek hebt").
Afbeelding 
Dit jaar is onder meer Serena Williams (foto) te zien in een reclame voor de Volkswagen Mini. Het mag ook wat kosten: gemiddeld betalen bedrijven 5 miljoen voor 30 seconden zendtijd. 

Bekijk hieronder de tien meest opvallende Super Bowl spotjes van dit jaar.

Reageren