YouTube-hit: Doctor Who Abbey Road fotoshoot in record tempo

De Britse science-fictionserie Doctor Who begon vorige week aan een nieuw seizoen met een bijzondere reclamefoto. De Doctor, zijn metgezel en hun aartsvijanden de Daleks waren op Abbey Road.

Een beetje muziekfan weet dat de foto een eerbetoon is aan de Beatles. 

De Beatles op Abbey Road

De Britse supergroep poseerde in 1969 voor de hoesplaat van hun Abbey Road album, vernoemd naar de Londense opnamestudio. Het ogenschijnlijk doodeenvoudige plaatje met de band op het zebrapad werd een van de meest iconische prenten van de 20e eeuw. Omdat Abbey Road aan een vrij druk verkeersknooppunt ligt, kregen de Beatles destijds slechts 10 minuten om de foto te maken.

Doctor Who op Abbey Road

In 2015 besloten de makers van Doctor Who het nog eens dunnetjes over te doen. In de studio krijgen fotografen meestal uren de tijd om het perfecte plaatje te schieten. Maar de tijd, net als het verkeer in Londen, staat niet stil. Er ging een voorbereiding van bijna militaire precisie aan vooraf om er voor te zorgen dat alles binnen twee minuten zou lukken. Maar Doctor Who (Peter Capaldi) en de zijnen stelden niet teleur... Na 1 minuut en 43 seconden was het klusje geklaard.

Reageren