YouTube-hit: Ellen DeGeneres belt met Adele

1 november 2015 16:32 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Adele's nieuwe hit Hello breekt alle records, maar hoe bedacht de Britse zangeres het nummer? Die inspiratie blijkt te komen van Ellen DeGeneres.

In haar eigen talkshow onthulde Ellen dat ze al jaren hartsvriendinnen is met Adele en dat een telefoongesprek tussen de twee leidde tot Hello.

Telefoneren met Adele en Ellen

Uiteraard puur toevallig had Ellen nog beelden liggen van het gesprek dat ze met Adele voerde. De zangeres belde de Amerikaanse talkshowkoningin op, maar echt vlot liep het gesprek niet en tot overmaat van ramp kreeg Ellen ook nog eens telefoontjes van twee andere bekende sterren.

Oog voor detail

De makers van de parodie hebben ook nog eens oog voor detail: er was heel wat ophef over 't feit dat Adele een "ouderwetse" mobiele telefoon met een klepje zou gebruiken. Ellen deed daar een schepje bovenop door haar telefoonverkeer af te handelen met een van de allereerste mobieltjes uit de late jaren 80. Vóór de opkomst van microchiptechnologie en de uitvinding van efficiëntere accu's waren draagbare telefoons ongeveer even groot en zwaar als de gemiddelde baksteen.

Ellens parodie op Hello is in 2 dagen tijd al meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Meer over