YouTube-hit: Gert Verhulst in eigen kookshow De Garde van Gert

Gert Verhulst heeft er sinds deze maand een nieuwe job bij. De Studio 100 baas presenteert zijn eigen kookprogramma voor digitale zender NJAM, getiteld De Garde van Gert.

Gert Verhulst (47) is een foodie en houdt van koken, maar als druk bezet man heeft hij geen tijd om urenlang in de keuken te staan. Daarom laat hij in De Garde van Gert samen met Vlaamse topkoks zien hoe je makkelijk binnen een half uur een smakelijke maaltijd op tafel kan zetten.

Koken met Gert van Samson

Dat halve uur is geen loze belofte: elke aflevering wordt in één ruk opgenomen, duurt precies 30 minuten en achteraf wordt er niet in geknipt of gemonteerd. In een gezellige race tegen de klok is te zien hoe Gert en zijn keukengarde tot de verbeelding sprekende gerechten maken als kalfsgebraad met peren, gestoofde kwartels met stoemp, gevulde inktvis en risotto met een mergpijpje.

"De Harde van Gert"

Gert doet zijn best in de keuken, maar steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Net als bij K3 zoekt K3 geeft Verhulst gevat en ongezouten commentaar en floept hij er met een veelzeggende grijns amper verdoezelde ongepastheden uit. Zo noemt hij kippen maar stinkbeesten, vindt hij het bestaan van "Weight Watchers bacon" bizar en lacht hij de gastchef uit als de man niet weet hoe hij "den microgolf aan moet zwengelen" (de magnetron moet aanzetten). Wat ook niet meehelpt is dat de half-Engelse kok Dominique Persoone, frequent te gast, de titel van het programma systematisch blijft uitspreken als "de harde van Gert".

NJAM

De digitale zender NJAM produceert De Garde van Gert. De zender is niet overal in Nederland te zien, maar gelukkig staan de afleveringen allemaal op YouTube. 

Meer over:

Reageren