YouTube-hit: Jay Leno valt in bij de Tonight Show

Jay Leno was weer heel even het gezicht van de Tonight Show toen hij presentator Jimmy Fallon te hulp schoot tijdens zijn openingsmonoloog.

Halverwege de monoloog verrekte Jimmy "onverwacht" zijn hamstring. Hij moest daardoor echt even gaan zitten, gelukkig bleek voor dergelijke noodgevallen altijd een vervanger klaar te staan: voormalig Tonight Show gezicht Jay Leno.

Jay Leno is terug

Leno werd begroet met ovationeel applaus en vertelde een aantal klassieke grappen over de presidentsverkiezingen en de huidige barre economische omstandigheden. Zo werd politicus Marco Rubio weggezet als "de slimste Republikeinse kandidaat, maar da's net zoiets als de slimste Kardashian genoemd worden... het betekent niet veel.". Na een paar minuten was Jimmy voldoende hersteld om samen met de oude meester de monoloog af te maken in de stijl van komiek Rodney Dangerfield.

Tonight Show controverse

Het gastoptreden van Leno is ironisch te noemen na de controverse van 2009. Jay gaf toen het Tonight Show stokje door aan Conan O'Brien, wiens kijkcijfers dusdanig tegenvielen dat NBC de show weer teruggaf aan Leno. Sindsdien staat de komiek bekend als een baantjessteler, een imago waar hij inmiddels vrolijk de draak mee steekt. 

Meer over:

Reageren