YouTube-hit: Komiek Zach Galifinakis in gesprek met een gevatte Obama

Barack Obama draait zijn hand niet om voor een grappig interview. Om de nieuwe Obamacare-wetgeving onder de aandacht te brengen, liet de president zich interviewen door komiek Zach Galifianakis.

In Zachs show Between two Ferns zien we een ontspannen president tegenover een zogenaamd gespannen presentator zitten. “Hoe is het eigenlijk om de laatste zwarte president van Amerika te zijn?” vraagt Zach aan de president. Meteen reageert Obama: “Serieus? Hoe is het eigenlijk om voor de laatste keer met een president te mogen praten?!”

Grappig

Naarmate het gesprek verder vordert vliegen de gevatte en grappige opmerkingen je om de oren. Binnen een uur werd het filmpje op internet al meer dan drie miljoen keer bekeken.

Healthcare

Dat was precies de bedoeling van Obama. Op deze manier krijgt de site healthcare.gov namelijk veel aandacht. In het interview begint de president er al over. Op de site kunnen mensen voor de nieuwe zorgverzekeringswet tekenen.

Witte Huis

Aan het eind van het gesprek drukt Obama op de rode knop. De twee blijken zich in het Witte Huis te bevinden. “Bedankt nog dat ik mijn show hier al die jaren op mocht nemen”, zegt Galifianakis.

Dat Barack Obama humor heeft was al duidelijk: een paar jaar geleden nam hij als een volleerd comedian magnaat Donald Trump verbaal over de knie.

Reageren