YouTube-hit: Lieke en Trijntje zingen Foolish Games (It Takes 2)

3 April 2016 17:51 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/It Takes 2

Lieke van Lexmond kreeg in de vierde aflevering van It Takes 2 de kans samen met coach Trijntje één van haar lievelingsliedjes te zingen: Foolish Games.

Lieke vertelde vooraf al dat de hit van Jewel uit 1995 veel voor haar heeft betekend toen ze zelf nog een tiener was.

Liefdesverdriet

Zo verklapte ze destijds heel wat tranen te hebben gelaten over alle verloren en stukgelopen liefdes die ze in haar puberteit heeft doorstaan. Al die pijnlijke herinneringen kon Lieke volgens Trijntje prima gebruiken om de boodschap van het nummer nog meer tot z'n recht te laten komen. Van Lexmond stelde niet teleur en liet haar gevoel spreken, waardoor het haar zelfs tijdens de repetities al even teveel werd. Ook de uiteindelijke uitvoering wist de gevoelige snaar te raken.

"Tyfus hekel"

Maar toen tijdens de beoordeling jurylid Angela Groothuizen het woord kreeg, sloeg de paniek wel even toe. Angela merkte op dat ze doorhad hoe belangrijk het nummer was voor Lieke waarna ze verklaarde zelf altijd al een "tyfus hekel" aan Foolish Games te hebben gehad en heel erg de behoefte te voelen Jewel heel hard in d'r gezicht te stompen.

Toch voelde Angela, net als de rest van de jury, de emotie en werd het optreden dik beloond. Lieke mocht uiteindelijk direct door naar de volgende ronde.

Meer over