YouTube-hit: Mini-documentaire over de nieuwe X-Files

3 januari 2016 14:31 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Fan van de X-Files en kun je een klein halfuurtje missen? De makers van de show hebben een mini-documentaire online gezet bomvol voorproefjes op de nieuwe serie.

Hoe zit het met de relatie tussen Mulder en Scully? Gaan we ooit ontdekken of Mulders zusje inderdaad door aliens is ontvoerd? Dat zijn slechts twee van de vragen die de documentaire aanstipt.

X-Files: Re-opened

Sterren David Duchovny (foto), Gillian Anderson en seriebedenker Chris Carter komen uitgebreid aan het woord over de onverwachte relaunch van de populaire 90s sci-fiserie. Ze onthullen hoe het nieuwe seizoen van de show, dat 24 januari begint op FOX, er uit zal zien. De zes nieuwe afleveringen staan net als  de vorige serie grotendeels los van elkaar. Er is een overkoepelend verhaal, maar ook voldoende ruimte voor humor, monsters en het persoonlijke drama tussen de twee hoofdrolspelers.

"We zijn oud en moe" 

Volgens Duchovny (55) is het huidige formaat van zes afleveringen per seizoen ideaal voor hem en Anderson. Als het een succes blijkt is hij meer dan bereid terug te keren voor een soortgelijke reeks, maar een compleet seizoen zit er niet meer in: "We zijn oud en moe, haha. Ik geloof niet dat ik op dit punt in mijn leven in staat ben 20 plus afleveringen achter elkaar te maken en voor Gillian geldt denk ik hetzelfde. Maar, we zien wel hoe het loopt."

Meer over