YouTube-hit: Nederlandse Max bij Jimmy Kimmel Live!

Een stukje Neerlands trots in de Verenigde Staten: de Utrechtse backpacker Max dook ineens op als kandidaat in de talkshow van Jimmy Kimmel.

Jimmy staat er om bekend vaak spelletjes te spelen met voorbijgangers. Een daarvan is Hostel La Vista! waarin toeristen die in het plaatselijke hostel logeren een luxe hotelovernachting kunnen winnen.

Max uit Utrecht

Afgelopen week besloot Kimmel het spel weer eens te spelen. Zijn kandidaten waren de Australische verpleegkundige Nikki en Max, een pasafgestudeerde student die niet direct op z'n mondje gevallen was. In keurig Engels vertelde hij de gevatte gastheer dat hij uit Utrecht kwam, hij spelde de naam van de stad zonder problemen, en dat hij als bijbaantje Chinees eten bezorgt was reden voor onbedoelde hilariteit.

Jerry Brown

Om de overnachting in het chique Roosevelt hotel te kunnen winnen moesten Nikki en Max een aantal quizvragen goed beantwoorden. Max verraste door de Californische gouverneur Jerry Brown te herkennen, wat Jimmy en zijn publiek behoorlijk verbaasde. Mede dankzij dat antwoord wist hij de overwinning op het nippertje op z'n naam te schrijven.

Meer over:

Reageren