YouTube hit: Pinot Noir

Netflix wordt steeds populairder, dat blijkt wel uit het succes van House Of Cards. Maar ook de nieuwe, originele comedyserie Unbreakabe Kimmy Schmidt is een onverwachte hit.

Unbreakable Kimmy Schmidt vertelt het verhaal van Kimmy (Ellie Kemper), een jonge vrouw die na 15 jaar in een ondergrondse sekte geleefd te hebben het leven opnieuw ontdekt in New York. 

Tina Fey scoort op Netflix

Dat klinkt wellicht niet direct als het ideale uitgangspunt voor humor, maar laat dat maar aan bedenker Tina Fey over. Nadat de Amerikaanse zender NBC voor de serie bedankte, lukte het de maker van 30 Rock om een nieuw onderdak voor de show te vinden op Netflix. De eerste reacties waren unaniem positief: Unbreakable Kimmy Schmidt is ondanks de wat grimmige uitgangspositie vooral een aanstekelijke en hilarische comedy. Niet in de laatste plaats door acteur Tituss Burgess, die als Kimmy's flamboyante beste vriend Titus Andromedon regelmatig de show steelt.

Titus' Pinot Noir

In de serie doet de zo goed als straatarme artiest Titus alles om door te breken als zanger en performer. Een van z'n plannetjes is het maken van een videoclip bij zijn zelfgeschreven liedje Pinot Noir, in de hoop dat het nummer 'viral' gaat. In de aflevering zelf heeft Pinot Noir weinig succes, maar het viel behoorlijk in de smaak bij Netflix kijkers, waardoor het even aanstekelijke als bizarre nummer al snel z'n weg vond naar YouTube.

Het eerste, dertiendelige seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt is nu op Netflix te zien. Inmiddels is een tweede reeks afleveringen in de maak. 

Reageren