YouTube hit: Robert ten Brink en Paul de Leeuw als Sint & Piet

5 december 2015 13:33 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Pakjesavond gaat gepaard met de nodige nostalgie. Reden genoeg om terug te blikken op die keer dat Robert ten Brink de Sint speelde samen met Paul de Leeuw.

We schrijven begin december 1997 en in De Schreeuw van De Leeuw besluit presentator Paul de Leeuw om samen met Robert ten Brink in de huid te kruipen van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Rode eend

Gewapend met staf, roe en een flinke zak snoepgoed stapte het duo in hun rode eendje om mensen te verrassen. Ze stopten onder anderen bij een bejaardenhuis en een basisschool waar ze de aanwezige senioren en kinderen een onvergetelijke ontmoeting bezorgden. Alleen al het feit dat de staf van de Sint uit het open dak van het kleine autootje stak zorgde al voor heel wat bekijks.

Sint & Piet

Robert en Paul bleken bijzonder goed op elkaar ingespeeld en hadden af en toe moeite niet de slappe lach te krijgen. Vooral Robert was overtuigend als de Sint, dankzij zijn diepe stem en strenge blik. Zelfs toen hij voor wilde lezen uit het Grote Boek en er achterkwam eigenlijk het telefoonboek van Hilversum op schoot te hebben. En Paul de Leeuw, in die dagen nog een stuk ongeremder, zette zijn beste "Zwarte Pieten stem" op en mikte met zichtbaar plezier net iets te hard pepernoten naar alles wat bewoog.

Zwarte Pietendiscussie

Vandaag de dag lijkt het vanwege de felle Zwarte Pieten discussie ondenkbaar dat BN'ers zich nog aan dergelijke acties wagen. Gelukkig hebben we de beelden nog: "Start de muziek maar van Soldaat van Oranje!".

Meer over