YouTube-hit: Selenay's Voice Kids auditie I Will Always Love You

De tweede aflevering van The Voice Kids werd afgesloten door Selenay. Haar Blind Audition zorgde voor zowel opzien als het nodige kippenvel. 

Voor haar auditie koos de stiekem vrij nerveuze Selenay voor I Will Always Love You. Een lastig en complex nummer, toch wist ze ondanks de hoorbare zenuwen direct de juiste toon te zetten.

Hoge noten

De coaches waren vanaf de eerste noten geboeid, maar nog niet voldoende geprikkeld om te draaien. Pas toen Selenay loepzuiver het overbekende refrein met die duizelingwekkende hoge uithalen pakte, drukten ze alle drie vrijwel gelijktijdig op de rode knop. Achter de coulissen konden haar ouders en zusjes hun geluk niet op.

Afbeelding

Dolly Pardon?

Na de performance probeerde Ilse de Lange terloops nog een klein stukje muziekgeschiedenis te geven door Selenay uit te leggen dat het nummer niet geschreven was door of voor Houston. De track komt uit de koker van Dolly Parton, die het in 1974 schreef als afscheidslied voor haar toenmalige werkgever, countrylegende Porter Waggoner. Het was voor Selenay volledig nieuwe informatie, ze had haar versie volledig gebaseerd op die van Whitney.

Beter worden

Alle coaches waren enthousiast over Selenay's optreden en deden hun best de jonge zangeres te lokken. Opvallend genoeg koos ze voor Marco Borsato die in zijn praatje juist de nadruk legde op het feit dat er nog wel wat te verbeteren viel aan haar performance. Toen Marco garandeerde dat Team Borsato dé plek was om beter te worden, ging Selenay overstag. 

Winnaar

Ook Twitter was meer dan een beetje te spreken over haar performance. Selenay werd zelfs al her en der gebombardeerd tot de gedoodverfde winnares van deze editie.

Ook coach Marco heeft er alle vertrouwen in...

 

Meer over:

Reageren