YouTube-hit: Star Wars trailer slaat in als een bom

De eerste teasertrailer van de nieuwe Star Wars-film werd een dag na Thanksgiving officieel vrijgegeven en de fans bleken behoorlijk dankbaar. 

De trailer duurt welgeteld 88 seconden en, zoals een teaser betaamt, er valt niet eens zo heel veel te zien. Toch is de trailer binnen een dag al meer dan 17 miljoen keer bekeken op Youtube.

Star Wars trailer speculaties

Een paar zandduinen, wat Stormtroopers, de Millennium Falcon en een nieuw soort lichtsabel, dat zijn kortgezegd de hoogtepunten uit de trailer. Toch zorgde het filmpje voor een storm aan ophef en opwinding online. Zo'n beetje elk frame werd besproken en de speculaties zijn niet van de lucht. Regisseur J.J. Abrams staat er om bekend allerlei verborgen boodschappen, hints en zogenaamde 'easter eggs' in zijn films te stoppen, wat voor fans reden genoeg was de trailer vakkundig te analyseren. Veel meer valt er ook nog niet te doen, de film wordt pas in december 2015 verwacht.

William Shatner analyseert Star Wars

De meest opvallende Star Wars-analyticus is misschien wel Star Trek boegbeeld William "Captain Kirk" Shatner. De 83-jarige acteur gaf via Twitter op geheel eigen wijze commentaar op de beelden.

Wie overigens níet in de teaser te zien was, is Warwick Davies. Toch bevestigde de sci-fi oudgediende onlangs wel degelijk in het zevende deel van Star Wars voor te komen.


Reageren