YouTube-hit: Stevie Wonder is helemaal niet blind

Op internet gaat een video de ronde waaruit zou blijken dat de blinde zanger Stevie Wonder helemaal niet blind zou zijn. Stevie vangt moeiteloos een vallende microfoonstandaard op.

De beelden dateren uit 2010 en zijn van een concert dat Paul McCartney gaf in het Witte Huis voor president Obama. Wanneer McCartney voorbij Stevie Wonder loopt, gooit hij een microfoon om die stopt met klappen en de microfoonstandaard opvangt.

Complot

Complotdenkers hebben al jaren twijfels over het gebrek aan zicht van Stevie, die naar eigen zeggen blind werd geboren. Zij denken dat het slechts een marketingstunt is om plaatjes te verkopen. Mocht dat het geval zijn, dan is de 64-jarige Stevie daar goed in geslaagd.

De bewijzen op een rijtje:

• In een interview vertelde jaren '80 icoon Boy George eens dat Stevie Wonder op een feestje naar hem toekwam en hem voor de grap wurgde. „Hoe wist hij dat ik het was, als hij helemaal blind is”, vroeg George zich later terecht af.
• Stevie Wonder gaat regelmatig naar NBA basketbalwedstrijden. Da's al een beetje gek als je blind bent. Bovendien juicht hij altijd precies op het goede moment en zit hij altijd op de voorste rij. Waarom doet hij dat, als hij toch niks ziet?
• Muzikant Dylan van Diddy's Da band vertelde dat Stevie Wonder hem tijdens een basketbalwedstrijd eens van verre herkende. Zeer verdacht.
• In zijn songteksten beschrijft Stevie regelmatig beelden, kleuren en ervaringen die je niet kunt weten wanneer je altijd blind bent geweest. Hoe doet ie dat?
• Ook zijn er onbevestigde berichten van mensen die Stevie Wonder een bus of een taxi zagen besturen.
• Er is een foto in de omloop van Stevie Wonder die een foto neemt van een wassen beeld van Michael Jackson in het Motown Museum. Een blinde die een foto neemt?
Afbeelding

 Bekijk de video en oordeel zelf

Reageren