YouTube-hit: Trijntje zingt Walk Along live

13 December 2014 15:29 | youtube-hits | Door Televizier

© William Rutten

Trijntje Oosterhuis maakte deze week de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival bekend. Tijdens de halve finale van The Voice Of Holland zong ze haar Walk Along voor het eerst live.

De studioversie van Walk Along werd dinsdag officieel gepresenteerd tijdens De Gouden Uren van NPO2-dj Daniel Dekker. Maar hoe de Nederlandse inzending live klonk, was nog even de vraag.

Walk Along bij The Voice

De liveversie maakte haar debuut bij The Voice of Holland, waar Trijntje niet geheel toevallig een van de coaches is. 2.3 miljoen paar ogen waren op Oosterhuis gericht toen ze, ondersteund door een combo en twee als matrozen uitgedoste backupdansers, begon aan Anouks killer song.

Gemengde reacties Walk Along

Op YouTube is het clipje van haar performance binnen 12 uur al meer dan 15.000 keer bekeken. De reacties zijn echter gemengd. Wat wel opvalt is dat veel buitenlandse Songfestivalfans het idee hebben dat Walk Along hoge ogen gaat gooien omdat het zo bekend en 'catchy' in de oren klinkt.  Anderen wijzen er op dat er pas slechts drie van de deelnemende landen hun liedje bekend hebben gemaakt.

Alles is dus nog mogelijk, maar eerder was al duidelijk dat in elk geval het gros van bekend Nederland achter het nummer staat. 

Meer over