YouTube-hit: Vlogger Furtjuh deelt emotioneel coming out verhaal

12 december 2015 15:32 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Vlogger Rutger Vink, beter bekend als Furtjuh, kwam afgelopen zomer uit de kast maar vertelde gister pas zijn heftige coming out verhaal. 

Inmiddels is Rutger een van 's lands bekendste vloggers met duizenden volgers op YouTube, maar als tiener was dat wel anders.

Gepest

In een emotionele vlog, die binnen 2 dagen al meer dan 150.000 keer werd bekeken, deelt hij de schrijnende details van zijn gedwongen coming out. Op zijn 14e jaar ontdekte Rutger dat hij meer voor jongens voelde waarna hij een profiel maakte op een online contactsite voor andere homojongeren. Hij werd echter al snel herkend door een klasgenoot die hem daarna het leven meer dan zuur maakte. Rutger durfde niets tegen zijn ouders te zeggen en besloot expres lage cijfers te halen zodat hij naar een andere school kon waar niemand van zijn geheim wist.

Tranen van Furtjuh

Rutger houdt het niet droog als hij vertelt over hoe negatief en somber hij destijds over zichzelf dacht en zijn leven leefde. De gedachte dat hij vanwege zijn geaardheid zijn dromen niet zou kunnen najagen werd hem teveel. Alleen daarom al vond hij het nodig zijn verhaal te delen. Zoals hij zelf zegt als reactie op de stroom positieve commentaren op zijn ontboezeming: "Ik was extreem zenuwachtig om deze video te maken. Bedankt voor alle hartverwarmende reacties. Ik wou dat ik ze kon laten lezen aan een 10 jaar jongere Rutger. Ik hoop dat deze video kan bijdragen aan de overwinning van de liefde!"

 

Meer over