YouTube-hit: Waylon zingt I Wanna Know What Love Is

26 maart 2016 19:48 | youtube-hits | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/RTL Late Night

Waylon en Radio Veronica gaan met de Top 1000 Allertijden naar Ahoy. Bij RTL Late Night liet de zanger al een aantal klassiekers horen tot plezier van velen.

Een van de liedjes die straks in Ahoy op de setlist staat is I Want To Know What Love Is, een hit voor Foreigner in 1984.

Bridget in love

Tafelgast Bridget Maasland was direct in de wolken toen ze hoorde dat Waylon dat nummer ging doen. Ze onthulde dat het een hit was toen ze net haar eerste, serieuze verliefdheid had als tienjarige. Humberto moest lachen en herinnerde zich dat hij al 19 was toen het nummer uitkwam. 

Gevoel van het nummer

Daarna was het aan Waylon die zijn hele ziel en zaligheid in het lied legde waardoor de boodschap van I Want To Know What Love Is nog meer binnenkwam. Zonder de overheersende 80s synthesizers kwam het lied binnen als de smeekbede om liefde die de tekst suggereert. Naderhand gaf Humberto dan ook een groot compliment aan Waylon: hij vond hem beter dan Foreigner. Daar moest de nuchtere zanger niets van weten: hij probeert niet te imiteren maar naar het gevoel van een nummer te luisteren en daar zijn versie op te baseren.

Meer over