Zes oma's nemen het misschien op tegen Joan Franka

8 maart 2012 13:17 | youtube-hits | Door Televizier

Zes zangeressen op leeftijd, uitgedost in klederdracht. De dames combineren 480 jaar ervaring met opgewekte vrolijkheid.

Met het nummer Party for Everybody hoopt Rusland het Eurovisie Songfestival te winnen. Waar onze eigen Joan Franka wellicht kiest voor een een prachtige indianentooi, gooien de muzikale baboesjki's authentieke klederdracht in de strijd. Er waren 25 inzendingen voor het Russische Nationale Songfestival, maar de dames kwamen als besten van 2012 uit de bus.

Russisch?
Opmerkelijk is wel dat de oma's, waarvan de oudste 82 jaar is, niet in het Russisch zingen. Het refrein is in het Engels en de rest van de song is in het Oedmoerts, een taal die aan het Fins verwant is en slechts door 325 duizend mensen gesproken wordt.

Halve finale
Net als Nederland moet Rusland eerst door de halve finale zien te komen. De oma's staan in de eerste halve finale (dinsdag 22 mei) en onze eigen Joan in de tweede, twee dagen later. Wanneer beide acts zich weten te plaatsen voor de finale, dan nemen ze het op zaterdag 26 mei tegen elkaar op.

Bekijk de vrolijke stemmende act van de groep Boeranovskie Baboesjki hieronder.

Meer over