Grote onrust

Aangifte tegen BOOS door de vakbond van de Belastingdienst

22 februari 2022 17:14 | actualiteiten | Door Janine van Rooden

© ANP/Sem van der Wal
De vakbond van de Belastingdienst heeft aangifte gedaan tegen het YouTube-kanaal BOOS. Dit na een oproep van presentator Tim Hofman om namen van ambtenaren te delen die verantwoordelijk zouden zijn voor de toeslagenaffaire.

Afgelopen vrijdag riep Tim Hofman via sociale media op om informatie te delen over ambtenaren die bij de Belastingdienst verantwoordelijk zouden zijn voor de toeslagenaffaire: "Wie zijn er hoofdelijk schuldig aan het racisme, het verwoesten van levens en traumatiseren van mensen. Werken zij nog bij de Belastingdienst, mochten zij hun baan houden? Mocht je info hebben, deel het (anoniem) met ons", schreef Tim op zijn Instagram.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Aangifte

Binnen de Belastingdienst is grote onrust uitgebroken over de aankondiging dat BOOS een uitzending wil maken over het toeslagenschandaal. Vakbond NCF heeft aangifte gedaan tegen het online programma, dat bevestigt voorzitter Albert van der Smissen: "Dit is regelrechte intimidatie van ambtenaren."

Reactie BNNVARA

De omroep achter BOOS, BNNVARA, laat in een verklaring weten dat er al enkele maanden wordt gewerkt aan een onderzoek naar de Belastingdienst: "De redactie heeft stukken ingezien waaruit blijkt dat er ambtenaren zijn die regels overtreden hebben en buiten het protocol gewerkt hebben. Onze vraag is: hoe is de Belastingdienst omgegaan met deze mensen? We willen weten of hier consequenties aan verbonden zijn en op welke posities deze mensen nu zitten. Dat wordt in de oproep bedoeld". Volgens de omroep heeft vakbond NCF het verkeerd geïnterpreteerd. 

Meer over