Acteur Warren Frost (91) overleden

De Amerikaanse acteur Warren Frost is op 91-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Vermont. Frost was al langere tijd ziek.

Frost werd in 1925 geboren in Massachusetts, maar verhuisde als kind naar de staat Vermont waar hij de rest van zijn leven een band mee zou hebben. Op zijn 17e, in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog, meldde hij zich bij de marine. Uiteindelijk voer Frost tijdens D-Day op een mijnenveger die voor de kust van Normandië de weg vrij moest maken voor de grote invasievloot.

Begindagen

Na de oorlog ontdekte Frost zijn passie voor acteren én de liefde. Hij onmoette zijn toekomstige vrouw Virginia Calhoun tijdens zijn studie. Het paar zou 68 jaar samen zijn, tot z'n dood. Samen verruilden ze Vermont voor New York waar Frost een baan achter de schermen kreeg bij zender CBS, in de begindagen van de televisie. Hij werkte als opnameleider voor Philco Playhouse, een programma dat wekelijks een theaterstuk op de buis bracht.

Westkust

In 1958 besloot Frost het over een andere boeg te gooien: hij pakte zijn liefde voor acteren op en verhuisde naar de westkust van de Verenigde Staten waar rond Hollywood een nieuwe tv- en filmindustrie was ontstaan. Hij speelde in populaire series als Perry Mason, Dragnet en Studio One.

Theater

Tussen 1960 en 1988 was Frost amper te zien op de buis of het witte doek. Hij had inmiddels een studie theaterwetenschappen afgerond en was verhuisd naar Minneapolis, Minnesota. Daar verdiende hij de kost als theaterdocent bij de plaatselijke universiteit. Ook acteerde hij in een aantal door hem zelf geschreven stukken.

Twin Peaks

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Eind jaren 80 is Frost terug in de acteerwereld. Hij speelde een jaar mee in de soap As the world turns en had rolletjes in Murphy Brown en L.A. Law. Ook was hij vijf afleveringen te zien in Seinfeld als de vader van George's verloofde. Maar een hele nieuwe generatie leerde hem kennen door zijn rol in Twin peaks, waar hij gestalte gaf aan dokter Will Hayward, de lijkschouwer die het lichaam van Laura Palmer als eerste onderzoekt. Ondanks zijn ziekte was Frost in staat mee te spelen in de doorstart van de reeks die eind mei start.

Warren Frost laat een vrouw, drie kinderen en drie kleinzoons achter.

Meer over:

Reageren