Na kort ziekbed

Actrice Ghislaine Pierie op 53-jarige leeftijd overleden

29 januari 2023 10:08 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
Actrice Ghislaine Pierie, bekend van Rozengeur & wodka lime, is vrijdag 27 januari op 53-jarige leefijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Een woordvoerder van Pieries familie bevestigde haar overlijden aan het ANP.

Toneelschool

Pierie werd op 13 september 1969 geboren in Ede en groeide op in het Gelderse Zutphen. Een diepgekoesterde droom actrice te worden bracht haar naar Amsterdam, waar ze aan de Toneelschool studeerde. Al snel lonkte de televisiewereld met gastrollen in series als 12 steden, 13 ongelukken en 20 plus.

Westenwind

Het grote publiek kreeg voor het eerst kans uitgebreid met haar kennis te maken toen ze een vaste rol kreeg in de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie WestenwindPierie vertolkte 28 afleveringen lang de rol van Ellen Meinen, een manipulatieve diva die over lijken ging.

Babette van Woensel

Tussen 2001 en 2006 stond Pierie volop in de spotlights. Naast Westenwind had ze ook een hoofdrol in de vrolijke dramareeks Rozengeur en wodka limeVijf seizoenen lang gaf ze gestalte aan de lesbische Babette van Woensel, maar na het einde van deze serie merkt Pierie dat ze steeds minder vaak gevraagd wordt als actrice. Ze besluit daarop korte tijd als regisseur aan de slag te gaan en maakt in 2007 onder meer Spangas.

Sous-chef

In de jaren die volgden omarmde Pierie een andere passie: koken. Ze werkte haar hele leven al in de horeca, maar volgde in 2015 een professionele koksopleiding waarna ze parttime aan de slag ging in het restaurantleven. Ze was onder meer sous-chef bij De Plantage in Amsterdam.

Kaartenbak

De laatste jaren wisten castingbureaus haar steeds vaker te vinden. Daarover zei ze in 2021 in Het Parool: "Om de een of andere reden ben ik weer in het juiste kaartenbakje beland. Ik heb er niets voor gedaan, ik begrijp ook niet hoe het komt." In 2021 had ze een rol als de schurkachtige Demi Manpuassa in Doodstil en in GTST maakte ze zeven afleveringen haar optie als Carla Beuzink, de begripvolle medewerker van het adoptiebureau die de zwangere tienermoeder Demi Verduyn bijstaat.

Ghislaine Pierie in GTST
Ghislaine Pierie in GTST

Ziek

In 2022 bleef ze actief als actrice met rollen in Flikken Maastricht en Diepe gronden. Afgelopen mei werd een vorm van kanker bij haar vastgesteld die uiteindelijk ongeneeslijk bleek. Pierie is overleden in het bijzijn van haar twee broers en echtgenoot Patrick Neumann. Komend voorjaar is Pierie nog te zien in de serie De droom van de jeugd.

Meer over