'Verkeerd begrepen'

Albert Verlinde nuanceert uitspraken na aangifte Humberto

18 januari 2022 09:10 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Nog geen dag nadat Humberto Tan aangifte tegen hem deed, komt Albert Verlinde terug op zijn uitspraken over het vermeend ongewenst gedrag van het RTL-gezicht.

In Shownieuws sprak Verlinde zondagavond tot tweemaal toe van het 'droppen van een bommetje' rond Humberto Tan. Daags later tapt hij uit een heel ander vaatje.

Suggestie

Verlinde wekte de suggestie dat Humberto ten tijde van RTL Late Night ook geregeld contact zou hebben gezocht met vrouwen die bij hem te gast waren. Er zouden zelfs medewerkers zijn opgestapt omdat ze het idee hadden 'geen talkshow maar een datingshow' aan het maken te zijn. Verlindes onthulling wekte direct de woede van Tan zelf, maar hij kreeg bijval.

Luuk Ikink

Zo verklaarde Luuk Ikink in RTL Boulevard dat hij niets van het verhaal begrijpt. Tan stuurt al zijn gasten appjes om ze te bedanken voor hun aanwezigheid: "Het lijkt volledig uit de lucht gegrepen. Ik heb vandaag heel veel oud-collega's van RTL Late Night gesproken. Iedereen is een beetje flabbergasted, van: hoezo zegt hij dat? Waarom betrekt hij ineens de naam van Humberto bij die smerige Voice-praktijken?"

'Verkeerd begrepen'

Pas aan het eind van de dag deed Albert bij Shownieuws zijn verhaal. Wat blijkt? Zijn uitspraken zijn verkeerd begrepen: "’ Ik ben het terug gaan kijken en ik ga niet op woorden zitten, maar ik heb dat nooit gezegd. Ik heb ook nooit gezegd dat hij ongewenst gedrag heeft vertoond." Alberts hele vermeende punt is dat de bedrijfscultuur bij RTL ten tijde van RTL Late night zodanig was dat er geen werk gemaakt werd van grensoverschrijdend gedrag. 

Foutje bedankt

Volgens de pionier van de Nederlandse gossip televisie had hij zich wat vergist in de impact van zijn woorden: "Wat ik me niet gerealiseerd heb – los van of je het eens bent met dit punt of niet – is dat het het weekend van The Voice is. Daar heb ik me compleet in vergist. Omdat ik het zo vertelde en de mensen het hele weekend die zware verdachtmakingen hebben gehoord, kwam het over alsof ik Humberto op één hoop gooide met die zaken. En dat is natuurlijk absoluut niet het geval."

Niet zo bedoeld

Voor alle duidelijkheid voegde Verlinde op camera aan toe: "Het is niet grensoverschrijdend en het heeft niets te maken met machtsmisbruik of minderjarigen of alles wat daar speelt. Ik wil duidelijk maken dat als dat beeld ontstaan is, dat absoluut niet mijn bedoeling is geweest. Ik heb het niet zo bedoeld."

Smaad & laster

Aan het ANP laat Humberto Tan daags na de mea culpa van Verlinde weten de aangifte niet in te trekken. "Het is nu aan het Openbaar Ministerie". Op smaad staat een maximumstraf van zes maanden cel of een geldboete van 7800 euro, voor laster staat 2 jaar cel of 19.5000 euro in de boeken. 

Meer over