Nog is niet meer...

Amerikaanse acteur Aron Eisenberg (50) overleden

22 september 2019 09:18 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© CBS
Acteur Aron Eisenberg is op vijftigjarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Californië.

Arons echtgenote Malissa Longo bevestigde de dood van de acteur op Facebook.

Star Trek Deep Space Nine

Eisenberg maakte in 1988 zijn tv-debuut in de serie Straight up en speelde rolletjes in series als The wonder years en Tales from the crypt. Zijn meest bekende wapenfeit volgde in 1992 toen hij werd gecast als de jonge Ferengi Nog in Star trek: Deep space nine. Eisenberg was te zien in 47 afleveringen van de science fiction serie waarin zijn personage begon als straatschoffie en uitgroeide tot een oorlogsveteraan met de droom de eerste Ferengi gezagvoerder in Starfleet te worden. 

Nierproblemen

Aron worstelde zijn hele leven met gezondheidsproblemen. Toen hij op 6 januari 1969 ter wereld kwam ontdekten artsen al snel dat hij slechts één nier had die slecht functioneerde. Door zijn nierproblemen ondervond Eisenberg groeiproblemen in zijn jeugd, hij werd niet langer dan 1.49 en moest noodgedwongen drie jaar dialyseren voordat hij op zestienjarige leeftijd een donornier kreeg. Dit orgaan hield het vol tot 2015. Een bevriende Star Trek fan bood Aron één van haar nieren aan. 

De doodsoorzaak van Aron Eisenberg is nog niet bekend gemaakt. Recentelijk schitterde hij met zijn andere DS9-collega's in de documentaire What we left behind

Meer over