Onafhankelijk zijn...

Angela de Jong verkocht John de Mol 'nee' voor presentatie 6 Inside

2 Januari 2019 10:25 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV
John de Mol heeft Angela de Jong gevraagd een presentatietrio te vormen met Albert Verlinde en Jan Versteegh in het nieuwe programma 6 Inside. De tv-criticus heeft echter bedankt voor de eer.

De Jong heeft de zender echter 'nee' verkocht. "Ik vond het ontzettend eervol en ik heb er goed over nagedacht, omdat ik geloof in het programma en het zomaar een enorme hit kan worden, maar ik lever dan wel mijn onafhankelijkheid in”, zei De Jong bij Jinek.

Geloofwaardigheid

Wanneer De Jong aan de slag zou gaan bij SBS 6, moest ze afscheid nemen van haar column in het AD. "Ja, dat sowieso, maar ik zou daar dan ook dingen over televisie moeten gaan zeggen. En als ik betaald word door John de Mol, hoe geloofwaardig ben ik dan nog als ik iets zeg over RTL 4?”

Hoge verwachtingen

Van 6 Inside heeft de tv-criticus hoge verwachten. "Ik heb het idee dat we nog steeds met z’n allen heel erg behoefte hebben aan een programma tussen 6 en 7 of 7 en half 8 wat gewoon even gaat over de leuke dingen van het leven en het showbizznieuws. Bij RTL Boulevard miste ik wil een beetje het randje de afgelopen jaren. Je kunt zeggen wat je wil, maar Albert is altijd heel goed ingevoerd en durft ook wel dingen te zeggen.”

Meer over