Via Instagram

Anouk haalt flink uit naar Veronica Inside-mannen

17 juni 2020 21:15 | actualiteiten | Door Jorien Slager

© ANP

Anouk heeft op Instagram gezegd ‘te moeten kotsen’ van de uitspraken die Johan Derksen deed tijdens Veronica inside. Derksen liet zich uitgebreid uit over de Black lives matter-protesten en spaarde daarbij ook Akwasi, die een toespraak hield tijdens het protest op de Dam, niet.

In haar stories op Instagram laat Anouk weten de uitspraken ‘slecht’ te vinden. “Om te kotsen. Are you fucking real?!” Anouk was niet de enige die kritiek uitte op de Veronica inside-mannen. Toch blijven ze precies zeggen wat ze willen en daarin worden ze gesteund door Veronica. “Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel”, liet de zender eerder vandaag weten. Wel zegt Veronica ‘tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen’ te zijn.

Derksen noemde Akwasi ‘een ontzettende vervelende raaskallende rapper’. Daarnaast zei hij over de Black lives matter-protesten dat hij op tv ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’. Hij en zijn tafelgenoot René van der Gijp kunnen zich niet voorstellen dat het racismeprobleem in Nederland ‘zo erg is als ze zeggen’. Ze noemden de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet een BLM-demonstratie bezocht een held. “Weten we zeker dat dat niet Akwasi is”, grapte Derksen vervolgens.

Meer over