'Wat een lul!'

Johan Derksen fileert rapper Akwasi in Veronica Inside

16 juni 2020 09:58 | amusement | Door Andrea Peelen

© Veronica Inside

Johan Derksen heeft in de uitzending van Veronica Inside maandagavond hard uitgehaald naar rapper Akwasi. De voetbalanalist is tegen racisme, maar vindt dat Akwasi de grens is overgegaan met zijn uitspraken van de laatste weken.

Akwasi liet eerder weten 'Zwarte Piet hoogstpersoonlijk in elkaar te trappen' en dat viel bij Derksen niet in goede aarde. In de uitzending van maandagavond begint hij dan ook meteen over de rapper. 

"Ik heb wel een paar dingen waar ik over uit wil pakken", stelt hij. "Die ontzettende vervelende raaskallende rapper. Akwasi, wat een lul is dat joh!"

Presentator Wilfred Genee vraagt zich vervolgens af hoe voorzichtig ze moeten zijn, want 'humor wordt op een weegschaal gelegd nu'. Derksen heeft hier geen boodschap aan.

"Het is verschrikkelijk", reageert hij. "Je zit naar een aflevering van Fawlty Towers te kijken en die is inmiddels twintig keer herhaald en je kunt haast de teksten helemaal meespreken. Iedereen heeft kromgelegen van het lachen en nu moet het plotseling van de buis gehaald worden."

Racisme in Nederland

Derksen vervolgt zijn verhaal door racisme in Nederland aan te kaarten. "Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen."

Genee, die aan tafel zit om de boel te nuanceren, laat weten dat het om mensen gaat met felle emoties 'die klaarblijkelijk door het verleden gevoed veel voelen daarbij'. Derksen kan zich echter nauwelijks voorstellen dat het zo erg is als ze zeggen. "Als dat waar is, is het treurig. Maar die Akwasi, die heb ik op tv gezien. Ik denk dat tachtig procent met schuim op de bek naar die man heeft zitten luisteren. Ik vond het verschrikkelijk wat ’ie allemaal uitkraamde."

Toch nog beetje positief 

Gelukkig kan Derksen aan het einde van zijn tirade ook nog even positief zijn over Akwasi. "Ik heb die jongen een paar keer ontmoet en dat was een hele rustige redelijke jongeman, maar hij was bij dat betoog heel geëmotioneerd."

Ook de vorige week gingen de mannen van Veronica Inside los op Akwasi. "Ieder weldenkend mens is tegen racisme", zei Derksen toen. "Maar met dit soort dingen krijg je alle gekkies die de aandacht trekken, maar de mensen die oprecht staan te protesteren voor een heel nobel doel en streven, dat zijn figuranten. Dit soort idioten hebben het woord."

Bekijk hieronder nog even het fragment van gisteravond terug:

Meer over