Naakte L’Homo cover dreef ze uit elkaar

Arie Boomsma na 9 jaar terug naar EO

26 april 2018 09:46 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP Kippa
Arie Boomsma gaat na ruim negen jaar weer samenwerken met de EO. Dat maakte de presentator bekend in RTL Late Night.

In 2009 scheidden de wegen voor Boomsma en de EO, omdat ze “hun werkwijze en strategie niet meer met elkaar konden verenigen”. De aanleiding hiervoor was Aries samenwerking met het blad L’Homo. Hiervoor stond hij schaars gekleed op de cover. In het blad vertelde hij dat geloof en homoseksualiteit wel degelijk samengaan. “Omdat we bij de omroep hadden afgesproken grote media uitingen altijd eerst te overleggen, werd ik nog voor het blad uitkwam geschorst.”

Ouder en wijzer

De schorsing was het begin van zijn vertrek bij de EO. Wel is er op regelmatige basis contact geweest, laten Arie en de EO weten in een gezamenlijke verklaring. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit.” Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van nieuwe programma’s. Inhoudelijk kan er nog niks over gezegd worden, de tv-programma’s zitten nu nog in “een prille fase.”

Seksualiteit

In de jaren zonder de EO maakte de televisiehunk programma’s over gender en seksualiteit bij de KRO. “Televisie over dat soort momenten, die thema’s, maak ik het allerliefst,” schrijft Arie op zijn Instagram. Hij schrijft dat ze bij de EO inmiddels ook sterke programma’s over deze onderwerpen maken; een goed teken voor hun hernieuwde samenwerking. “En onder hun vaandel is dat direct spannend. En relevant. Het is een mooie club, waar ik veel aan te danken heb.”

 

Dit zijn de foto’s die tien jaar geleden werden gemaakt voor @lhomo Ik zocht bij mijn toenmalige omroep, de EO, al een tijdje naar een format of andere mogelijkheid om iets te doen met de spanning tussen geloof en homoseksualiteit. Toen de makers van @linda mij vroegen of ik mee wilde werken aan dit nieuwe blad, zei ik meteen ja. Bij de foto’s zou een interview komen waarin ik uitleg dat geloof en homoseksualiteit wel degelijk samen gaan. Dat ik in een god geloof die geen onderscheid maakt tussen mensen, maar van iedereen houdt, precies zoals zij of hij is. Omdat we bij de omroep hadden afgesproken grote media uitingen altijd eerst te overleggen, werd ik nog voor het blad uitkwam geschorst. Een paar maanden niet op tv, niet op de radio, geen interviews. En hoewel dat dus echt bij mijn eigen beslissing begon, was dat toch ook het begin van mijn vertrek bij de EO, waar ik met veel plezier had gewerkt. Die gebeurtenis en de media hetze er omheen zijn bepalend geweest voor mijn tv carrière. Bij de KRO maakte ik in de jaren daarna seizoenen van Uit de Kast, Hij is een zij, Flikker op en andere series en uitzendingen over gender en seksualiteit. De kern is altijd weer een moment dat iemand zelf beslist het roer om te gooien, zichzelf te zijn, open en vrij. Televisie over dat soort momenten, die thema’s, maak ik het allerliefst. Ze gaan over de tijd, en over hoe wij omgaan met mensen die een ander pad kiezen dan wijzelf. Ik ben de @lhomo dus dankbaar. Maar de EO ook. Daar maken ze inmiddels ook sterke programma’s over deze onderwerpen. En onder hun vaandel is dat direct spannend. En relevant. Het is een mooie club, waar ik veel aan te danken heb. Het 10-jarig jubileumnummer van @lhomo wordt morgen gepresenteerd. fotografie: @demarcdegroot Styling: @mrvanheel Visagie: @benjaminpuckey

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Lees ook: Arie Boomsma heeft heimwee tijdens opnames Grenzeloos Verliefd.

Meer over