"Raar jaar"

Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar

Beau van Erven Dorens is weer in de prijzen gevallen! Maandagavond werd hij door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Hij kreeg de prijs uit handen van Eva Jinek, die de titel vorig jaar mocht ontvangen.

Het is de kroon op het jaar voor Beau, die ook al de Gouden Televizier-Ring voor Beau Five Days Inside en de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator mee naar huis nam. Hij scoorde daarnaast met The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project.

Het jaar van Beau

Volgens Broadcast Magazine maakte Beau in 2018 een opmars. "Hij was verguisd en vergeten, maar in 2018 weer helemaal opgestaan." Ze geven aan dat het geen gewoonte wordt om de winnaar van de Gouden Televizier-Ring tot winnaar te bekronen, maar dat ze er nu niet omheen konden. "Beau bewijst dat integere, betekenisvolle tv niet alleen maatschappelijk effect kan hebben, maar ook commercieel succesvol is. Kijkcijferkanon van RTL met daklozenproblematiek en instellingsellende, wie had dat kunnen denken?"

Raar 

Beau voegt zich nu bij een rijtje prijswinnaars dat bestaat uit o.a. John de Mol, Humberto Tan en Floortje Dessing, maar hij blijft bescheiden. Ondanks alle lof noemt hij het een 'raar jaar'. Beau: "Ik ben opgevoed in de commerciële hoek. Nu ben ik doorgebroken met inhoudelijke televisie. Zelfs mijn moeder vindt dit leuk." En dat is natuurlijk een goed teken. 

Meer over:

Reageren