#BlackoutTuesday

BN'ers massaal 'op zwart' op Instagram: dit is waarom!

2 juni 2020 16:29 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Bekende Nederlanders plaatsen vandaag massaal zwarte vierkanten op hun social media-kanalen in het kader van #BlackoutTuesday.

#BlackoutTuesday is een initiatief van de muziekindustrie als protest tegen de gewelddadige dood van de Amerikaan George Floyd en het politiegeweld in de Verenigde Staten. Wereldwijd geven veel mensen gehoor aan de oproep om een zwarte foto op social media te publiceren.

BN'ers 'op zwart'

Ook veel bekende Nederlanders doen mee aan dit initiatief. Zo hebben onder anderen NikkieTutorials, Nicolette van Dam, Monica Geuze, Jandino Asporaat en Patty Brard deelgenomen aan deze actie.

 

 
 
 
View this post on Instagram

#blackouttuesday the change is now. 🖤 this is not a day off. this is a day to reflect and find ways to make a real change!

A post shared by NikkieTutorials (@nikkietutorials) on

 

 
 
 
View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) on

Ophef over demonstratie

Vandaag is er ook veel ophef over een demonstratie tegen het politiegeweld, die gisteren plaatsvond op de Dam in Amsterdam. Veel mensen hebben kritiek op de demonstranten, omdat zij zich niet aan de maatregelen rondom het coronavirus leken te houden.

Bij deze demonstratie waren veel bekende Nederlanders aanwezig, waaronder Doutzen Kroes, Humberto Tan, Halina Reijn en Georgina Verbaan.

 

 
 
 
View this post on Instagram

#solidarity #togetherness #blacklivesmatter @imaanhammam

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Meer over