Geschokt

Britse talkshow van de buis gehaald na zelfmoord gast

15 Mei 2019 13:55 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

© still YouTube ITV

De Britse talkshow The Jeremy Kyle Show is per direct van de buis gehaald. Aanleiding is de zelfmoord van een talkshowgast.

De Brit Steven Dymond werd een week na zijn optreden in de talkshow dood aangetroffen in zijn huis, meldt BBC News. De politie gaat uit van zelfmoord.

Leugendetector 

Mogelijk hangt de zelfmoord samen met zijn deelname aan het programma van Jeremy Kyle, een Jerry Springer-achtige talkshow. Daarin deed de 63-jarige Steven mee met een leugendetector om aan te tonen dat hij niet vreemd ging. Helaas voor hem toonde de detector aan dat hij loog. 

Afschuw

Britse politici hebben na het bericht van de zelfmoord alarm geslagen. Zij vonden het zorgwekkend wat er gebeurd was. Ook premier Theresa May sprak via een woordvoerder haar afschuw uit over de zaak.

Van de buis gehaald

Producent ITV besloot vervolgens om het programma van de televisie te halen. Ook de Instagram-pagina van het programma is inmiddels verwijderd. “Door de recente gebeurtenissen hebben wij besloten te stoppen met The Jeremy Kyle Show," aldus de CEO van ITV. Ook zegt ze: "Iedereen bij ITV is in gedachten bij de familie en vrienden van Steve Dymond."

Zie hieronder een video die ITV over de gebeurtenis maakte.

Meer over