Geen wedstrijden te verslaan...

Coronavirus zorgt voor aangepaste programmering sportprogramma's

13 maart 2020 11:51 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© FOX
Nu het gros van de wedstrijden en sportevenementen de komende weken niet doorgaat vanwege het coronavirus, moeten zenders als FOX Sports dringend op zoek naar alternatieven om hun zendtijd te vullen.

In een persverklaring laat FOX Sports weten een oplossing gevonden te hebben.

Sportdocumentaires

De woordvoerder van de zender windt er geen doekjes om: "Wat er niet is, kunnen we niet uitzenden. In sommige gevallen gaan wedstrijden achter gesloten deuren door, zoals in de Bundesliga. Maar het is evident dat er gaten in onze programmering vallen." Om die gaten te dichten wordt gekozen voor sportdocumentaires en zogenoemde 'clubtelevisie' over en rond Nederlandse eredivisieclubs.

Studio Sport

NPO 1 kampt ook met gaten in de sportprogrammering. Studio sport beraadt zich nog over de invulling van de zendtijd, maar voorlopig worden gaten opgevuld met herhalingen van programma's als De rijdende rechter en een theatershow van Sara Kroos.

Veronica Inside

Het gebrek aan voetbal treft ook Veronica inside. De heren hebben aan tafel straks bitter weinig meer te bespreken wat met voetbal te maken heeft. De uitzendingen van vrijdag en maandagavond gaan nog door als gepland, zij het met minder publiek. Daarna is het de vraag of het programma voorlopig stopt.

Meer over