'Hele donkere momenten'

Dennis Schouten neemt belangrijk besluit vanwege mentale problemen

20 juli 2022 17:28 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Dennis Schouten is vandaag 27 jaar geworden. Op zijn verjaardag deelt de Roddelpraat-ster een serieuze boodschap met zijn volgers.

"Het is lastig om te vertellen, maar ik hoop dat het oplucht om dit te delen", begint hij zijn bericht. 

Dennis Schouten over 'hele donkere momenten'

"Ik heb aanleg voor somberheid, mezelf telkens afvragen waarom bepaalde dingen nut hebben, waarvoor ik het allemaal doe", aldus Dennis. "Het speelt al jaren en ik leerde ermee omgaan. De laatste maanden merk ik dat deze gevoelens toegenomen zijn, wat resulteert in hele donkere momenten met hele donkere gedachten. Ik moet ermee aan de slag." 

Dennis Schouten terug naar Enschede

Dennis gooit dan ook het roer wat om: "Ik ga daarom weer in Enschede wonen (hij woont nu in Almere, red.), terug naar het begin en moeilijke gesprekken voeren met mensen die daarvoor geleerd hebben. Met maar een doel: niet alleen leven omdat het hoort, maar om te kunnen zeggen dat ik soms kan genieten. Met vandaag een mooi begin: ik ga nu voor het eerst een week op vakantie in twee jaar tijd waarin we iets moois hebben opgebouwd. Mijn hoofd leegmaken met af en toe een borreltje. Santé."

Dennis Schouten in Diep

Het is niet de eerste keer dat Dennis openhartig vertelt over zijn mentale worstelingen in het leven. De voormalige PowNed-verslaggever was vorig jaar te zien in het EO-programma Diep, waarin BN'ers zich een nacht lang 'opsluiten in een ruimte om zich te richten op een levensvraag, met behulp van drie 'wijzen'. Je kunt die aflevering met Dennis Schouten hier terugkijken.

Meer over