Rust

Diederik Gommers wil niet meer opdraven in talkshows

14 juni 2021 09:55 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Het is goed mogelijk dat Diederik Gommers niet meer in talkshows verschijnt om daar te praten over het coronavirus. De intensivist en OMT-lid vraagt zijn vrouw daarvoor om hulp.

Gommers werd een bekende Nederlander tijdens de coronacrisis vanwege de duiding die hij in talkshows gaf. Nu het de goede kant op lijkt te gaan en het virus hopelijk onder controle is, wil Gommers terug naar de anonimiteit. “Ik heb mijn vrouw gevraagd: ‘Zorg ervoor dat ik niet toch ergens weer ja op zeg’”, vertelt hij in de podcast Vraag het Gommers van BNR Nieuwsradio.

Ondergaande zon 

De intensivist heeft tegenwoordig weer wat meer tijd voor zichzelf en dat bevalt hem uitstekend. “Ik heb alleen maandagavond nog een vergadering gehad van de NVIC. Maar alle andere avonden was ik vrij. Dat is echt een uitzondering. Ik heb nog nooit zoveel buiten gezeten en naar de ondergaande zon gekeken.”

Famke Louise 

Gommers was het afgelopen jaar in werkelijk alle praatprogramma’s op televisie te zien. Zo raakte hij onder meer aan de praat met Famke Louise na haar beruchte ‘ik doe niet meer mee’-filmpje. Gommers herhaalt in de podcast. “Geen talkshows meer, heerlijk! Ik hoop dat ik daar ook niet meer in te zien ben.”

Meer over