'Nodig mij dan niet uit'

Diederik Gommers weigert Op1 vanwege Jort Kelder

11 mei 2021 15:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
IC-arts Diederik Gommers is sinds de uitbraak van het coronavirus tegen wil en dank een bekende Nederlander geworden. Inmiddels is hij kritisch over de tv-programma's waar hij 'ja' tegen zegt.

In gesprek met Veronica magazine onthult Diederik dat hij na meer dan een jaar in de spotlights weet bij welke programma's hij het beste zijn verhaal kan doen.

Jort Kelder

Eén ding is zeker: het botert niet tussen Gommers en Jort Kelder. Gommers steekt zijn ongenoegen over de polderdandy niet onder stoelen of banken: "Als hij bij Op1 zit, kom ik niet. Die wil alleen maar zijn eigen mening doordrukken. Dat mag, maar nodig mij dan niet uit."

Goed luisteren

De arts treft het liefst presentatoren die wél goed luisteren. Als voorbeelden noemt hij Nieuwsuur-anchor Mariëlle Tweebeeke maar ook Eva Jinek geniet de voorkeur van Gommers: "Zij luisteren goed, voelen precies aan als ik ga twijfelen of horen aan je zinsopbouw dat je aan het nadenken bent en dan nemen ze ’m over. Als gast word je daardoor relaxed en val je nooit stil."

Boze Eva

Maar Eva is ook erg competitief ingesteld, zo ontdekte Diederik toen hij het afgelopen jaar tweemaal Op1 voor haar talkshow verkoos. Jinek pakte toen zelf de telefoon om haar ongenoegen te uiten: "Ik heb veel geleerd over het talkshow-wereldje. Er is een heel spel gaande achter de schermen."

Meer over