Reden

Dit is waarom BOOS de naam van de beschuldigde regisseur niet noemt

21 januari 2022 15:37 | actualiteiten | Door Esther Hut

© still YouTube
In de BOOS-aflevering van donderdagmiddag werden Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en in Ali’s geval is er zelfs aangifte gedaan van verkrachting. Naast deze drie personen werd in de uitzending ook gesproken over een regisseur van The Voice. Maar wie is deze regisseur en waarom werd in BOOS zijn naam niet genoemd?

Een woordvoerder van BNNVARA laat aan Nu.nl weten dat de naam van de regisseur niet bekend is gemaakt omdat “de regisseur geen publiek persoon is en de andere drie zijn dat wel.”

BOOS

Onafhankelijk van elkaar hebben zo’n vijftien mensen zich bij het programma van Tim Hofman gemeld over de betreffende persoon en vertelden dat hij onder meer opmerkingen van seksuele aard heeft gemaakt en ongewenst handtastelijk is geweest. In de uitzending van BOOS wordt duidelijk dat zowel kandidaten als medewerkers van The voice of Holland deze verklaring hebben afgelegd. 

Ontkennen

De regisseur liet schriftelijk via zijn advocaat weten dat hij zich niet herkent in het geschetste beeld en dat hij de beschuldigingen "ten stelligste" ontkent.

Volgens Nu.nl komt een woordvoerder van BNNVARA hopelijk in de week van 31 januari met een update.

Meer over