BOOS

Eerste aangifte tegen TVOH-regisseur is een feit

29 januari 2022 12:11 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Tegen de regisseur van The voice of Holland was nog geen officiële aangifte gedaan, tot nu. Een voormalig deelneemster is vrijdag naar de politie gestapt met haar verhaal. 

Dit meldt het AD

Aangifte tegen regisseur van The voice of Holland

Voor zover bekend is de Brabantse, die ook in BOOS haar verhaal deed, de eerste die een aangifte van aanranding tegen regisseur Martijn heeft ingediend. In BOOS kwamen zeker vijftien meldingen van seksueel overschrijdend gedrag over hem binnen. Hij zou vaak ongepaste seksuele opmerkingen maken en ongewenst handtastelijk zijn, zei presentator Tim Hofman in de uitzending.

Martijn reageert

De regisseur reageerde onlangs op de beschuldigingen aan zijn adres in BOOS. "Ik ben nog steeds geschokt door de berichten rondom The Voice of Holland en de beschuldigingen die in de media worden geuit. Ik herken deze beschuldigingen niet. Met het oog op het onderzoek dat nu wordt gedaan, zal ik in dit stadium niet reageren in de media", aldus Martijn. Ook gaf hij aan het AD te kennen dat hij 'kandidaten weleens aanraakte vanuit amicaliteit'. Hij heeft inmiddels al zijn social media verwijderd.

Meer over