'Ik wil niet huilen'

Emotionele Voice-slachtoffers doen verhaal bij Beau

18 januari 2022 10:49 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Vooruitlopend op de aflevering van BOOS over misstanden bij The voice liet Beau van Erven Dorens twee oud-kandidaten aan het woord over hun ervaringen achter de schermen van de talentenjacht.

Beau verwelkomde Kirsten Berx (foto) en Nienke Wijnhoven, in 2017 en 2018 schopten de zangeressen het tot de liveshows van The voice waar ze te maken kregen met grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen.

'Geil broekje'

Kirsten memoreerde aan opmerkingen die Rietbergen richting haar gemaakt zou hebben: "Ik liep over de gang en hij loopt achter mij en hij zegt: ‘Wat heb jij een geil broekje aan.’ Jij hebt als man het recht niet om zoiets tegen een meisje, ongeacht haar leeftijd, te zeggen."

Voelen

Bij Nienke zou Rietbergen veel verder gegaan zijn: "Er was ook een situatie dat hij zei: ‘We hebben hier boven allemaal studio’s.’ Je bent in hart en ziel muzikant en je denkt: leuk, ik maak ook eigen werk en ben wel benieuwd hoe het eruitziet. Er is op dat moment een verkeerde communicatie geweest, heb ik mezelf altijd gezegd, terwijl je jezelf natuurlijk nooit de schuld moet geven. En dat hij wel even ging voelen (...) Op dat moment schrik je."

'Roofdier'

Nienke hield het niet droog en dat wekte bij Kirsten ook tranen op: "Ik ben zo boos! Het is niet jouw schuld!" verzekerde ze Nienke. Beau gaf bijval: "Die schuld moet je jezelf niet geven. Het is dus een roofdier. Het is een roofdier en hij is uit op alles wat jong is en wat hij kan versieren. Althans, dat is mijn persoonlijke opinie."

Therapie

Dit weekend verklaarde Rietbergen dat hij in 2016 op de vingers is getikt om zijn gedrag en in therapie is gegaan om zijn leven te beteren. Uit de verhalen van Berx en Wijnhoven blijkt dat hij daarna weer in oude gewoontes is vervallen. 

Meer over