Lijntje met Italië

Eurovisiewinnaar reageert bij Humberto op drugsgebruik in green room

24 mei 2021 10:31 | actualiteiten | Door Televizier

© RTL
De rockband Måneskin is beledigd door de beschuldigingen van openlijk drugsgebruik in de green room van het Eurovisie Songfestival. Dat lieten de bandleden zondagavond weten via een live-verbinding met Humberto op RTL 4. 

Nog voor Italië zaterdagavond goed en wel tot winnaar van het Eurovisie Songfestival werd uitgeroepen, was de band om een heel andere reden trending op internet. Via twitter ging er een filmpje rond waarop Måneskin-zanger Damiano David iets lijkt op te snuiven van het tafeltje in de green room van Ahoy. Aangezien de bandleden al de hele avond zichtbaar van de alcohol genoten, leek het veel mensen niet ondenkbaar dat de excentrieke rocker dan ook maar cocaïne gebruikte. 

'Het is idioot'

Tijdens de persconferentie die direct na hun overwinning plaatsvond, verklaarde de band al geen drugs te hebben gebruikt en daar sowieso tegen te zijn. Bij Humberto op RTL 4 herhaalde de band deze boodschap zondagavond nog maar eens. "Het slaat nergens op. We zijn tegen drugs. We gebruiken geen cocaïne en zouden dat al helemaal niet op nationale tv doen", zei bassiste Victoria De Angelis via een live-verbinding. Drummer Ethan Torchio valt haar bij: "Het is idioot".

Beledigd

Ook zanger David zegt het een belediging te vinden: "We zijn gechoqueerd omdat het nergens op slaat. We zijn gewoon vier jonge mensen die een geweldige prijs hebben gewonnen, en dat nu teniet wordt gedaan door dit soort berichten. We zijn beledigd."

Reactie Songfestival

De EBU, de organisatie achter het Eurovisie Songfestival, heeft inmiddels ook gereageerd op de beschuldiging aan het adres van hun kersverse winnaar. De organisatie laat weten dat de band het drugsgebruik ontkent en dat de zanger hen heeft toegezegd een vrijwillige drugstest te ondergaan als hij terug is in Italië. Ook heeft de EBU kennis genomen van de verklaring dat de zanger gebroken glas opraapte op het moment waarvan wordt gezegd dat hij iets snoof. EBU zegt dat er inderdaad glas is gevonden. Ook gaan ze de beelden nog eens goed analyseren. 

Uitslag niet veranderen

Overigens zal de uitslag van het Eurovisie Songfestival niet veranderen als toch bijkt dat er drugs is gebruikt. We zal de EBU dan naar alle waarschijnlijkheid afstand nemen van gebeurtenissen. 

Hieronder nogmaals het winnende liedje Zitti E Buoni van Måneskin:

Meer over