Opgelost?

Gevangene bekent in zaak Steven Avery

25 september 2019 11:15 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Netflix
Een gevangene uit Winsconsin heeft de moord op Teresa Hallbach bekend. Voor die moord zitten Steven Avery en Brendan Dassey al jaren vast.

Avery en Dassey zijn bekend van de Netflix-serie Making a murderer. De twee roepen sinds het begin dat ze onschuldig zijn maar werden in 2005 desondanks veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. 

Convicting a murderer

De gevangene, die al in de gevangenis zit voor moord, bekende het misdrijf aan de makers van Convicting a murderer, een nieuwe documentaire over de zaak van Steven Avery. Of dit betekent dat Avery en Dassey snel vrijkomen, valt nog te bezien. Bekentenissen van gevangenen zijn niet altijd even betrouwbaar en dat geldt ook voor deze. 

Dichter bij de waarheid

De documentairemakers hebben de opnamen van de bekentenis in ieder geval overgedragen aan de autoriteiten die beloven er serieus naar te zullen kijken. Convicting a murderer op zich belooft ook spannend te worden, regisseur Shawn Rech zegt dat hij nu 20 maanden bezig met de docu en dat hij steeds dichter bij de waarheid komt. 

100.000 dollar

In de tussentijd werken de advocaten van Avery en Dassey ook nog steeds aan de vrijlating van het tweetal. Kathleen Zellner, de raadsvrouw van Steven Avery loofde onlangs 100.000 dollar uit voor tips over de echte moordenaar van Teresa Hallbach. Op 14 oktober vertelt ze wat er allemaal aan goede tips is binnengekomen. 

 

Meer over