Hoger beroep

Imanuelle Grives blijft nog een maand in Belgische cel

26 Juli 2019 15:49 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

Actrice Imanuelle Grives moet nog zeker een maand blijven zitten in de Belgische cel. Ze zit daar omdat ze eerder deze week met een enorme hoeveelheid drugs werd opgepakt op het festival Tomorrowland.

Dat heeft de rechter vandaag besloten. Volgens RTL Boulevard heeft het Openbaar Ministerie ernstige bezwaren tegen de vrijlating van de actrice. Haar advocaten hadden daar wel om gevraagd. Zij overwegen nu een hoger beroep om Imanuelle Grives alsnog vrij te laten.

100 XTC-pillen

De 34-jarige Imanuelle Grives werd zondag bij het Belgische festival Tomorrowland in de kraag gevat omdat ze een flinke hoeveelheid drugs bij zich bleek te hebben. Het ging om zeker honderd xtc-pillen, 20 gram cocaïne, zo'n 10 gram ketamine, MDMA en amfetamine. In haar gehuurde appartement werd vervolgens nog meer drugs gevonden.

Voorbereiding op rol

Direct nadat bekend werd dat Imanuelle was gearresteerd op verdenking van drugshandel, kwam de actrice met een verklaring. Volgens haar advocaat had ze de drugs enkel bij zich om zich in te leven in de rol van drugsdealer die ze binnenkort zou gaan spelen. Met die verklaring neemt het OM in België gezien de verlenging van haar voorarrest niet zomaar genoegen.

Drugs was van haar

"Ze is bij de ingang opgepakt en heeft bekend dat ze het al verkocht had op het terrein en ook aan haar vriendinnen die mee waren. Over de drugs die op de Airbnb-locatie gevonden werden, heeft ze verklaard dat die van haar zijn", aldus woordvoerder Stephanie Chomé van het Parket Antwerpen op de site van Nu.nl. Imanuelle Grives is bekend van de film Alleen maar nette mensen en rollen in tv-series Vechtershart en Spanga's. Ook deed ze mee aan Wie is de mol?. 

Robert Vuijsje in de bres

Eerder deze nam haar goede vrienden en schrijver van het boek Alleen maar nette mensen, Robert Vuijsje het op voor de actrice. Hij zei dat hij zich niet kan voorstellen dat zijn vriendin drugs zou verhandelen zonder dat dat ter voorbereiding op een rol zou zijn.

Meer over