Opvolger Beau

Jeroen Pauw verkozen tot Omroepman van het Jaar 2019

10 december 2019 10:29 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© VARA
Jeroen Pauw is maandagmiddag in de prijzen gevallen. De talkshowhost werd door mediavakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Hij kreeg de prijs uit handen van Beau van Erven Dorens, die de titel vorig jaar mocht ontvangen.

“Pauw beleeft in alle opzichten een topjaar en blijft zichzelf verbeteren“, was een van de reacties van de jury. “Een geweldige en terechte erkenning voor deze talentvolle programmamaker die ons archief al met vele parels heeft gevuld. Ik verwacht dat dat nog wel even zal doorgaan", zei Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Feliciteermachine

Jeroen zelf voelde zich redelijk ongemakkelijk met de uitverkiezing. “Ik ben niet van de koketterie. Kijk, ik heb best veel prijzen gekregen sinds ik op televisie ben. En altijd denk ik: ‘Maar die andere was ook wel goed.’ Of bij de Sonja Barend Award: ‘Hmm, dat andere interview was ook zo sterk!’ Ik bedoel het niet lullig, maar volgens mij denken de mensen thuis ook dat we in de tv-wereld elkaar constant prijzen toestoppen. Dat het een soort feliciteermachine is. ‘Nu krijgt die er weer één, en die één!’ Het isoleert je van de samenleving, in plaats van dat je er dichterbij komt.”

Goede dingen

Toch was Pauw niet te beroerd om ook zichzelf op te hemelen. “Ik heb gekeken naar het lijstje met vorige winnaars en vind mezelf daartussen horen. Ik werk al lang, heb twintig jaar een eigen productiemaatschappij waarmee we veel dingen maken, ik maak al veertien jaar lang een late night-programma, heb NOVA gedaan, bij RTL gezeten: in historisch perspectief zijn dat best wel goede dingen.”

Op1

Pauw kreeg de prijs op de dag dat hij bekendmaakte te stoppen met zijn veelbekeken dagelijkse talkshow op NPO 1. Hij maakt plaats voor het nieuwe Op1.

Meer over