Overstag

Jeroen Pauw vormt duo met Fidan Ekiz voor zondagedities Op1

20 Maart 2020 13:55 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt
Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zijn vanaf komend weekend het presentatieduo van de zondageditie van Op1. De talkshow is vanwege de coronacrisis dagelijks de zien op NPO1.

Met zijn toezegging keert Jeroen Pauw terug op de late avond. “Door de maatschappelijk ontwrichtende coronacrisis is het ook journalistiek alle hens aan dek. Ik maak dan ook graag deel uit van het team dat met Op1 dagelijks, nu zelfs zeven dagen per week, het nieuws volgt, duidt en waar mogelijk verdiept”, stelt Pauw.

Samenwerking

De enthousiaste talkshowhost verheugt zich op het delen van de tafel met Fidan Ekiz, die eerder nog afhaakte als Op1-presentator. “Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist.”

Vereerd 

Ekiz gaat dus alsnog overstag. “Ik ga me inzetten om zowel de harde feiten als de warme momenten waar we met zijn allen behoefte aan hebben bespreekbaar te maken. En ben vereerd en verheugd dat met een vakman en fijn mens als Jeroen te mogen doen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment.” 

Op1 is dagelijks vanaf 22.30 uur te zien op NPO1.

Meer over