Twitter barst los

Johan Derksen krijgt kritiek met #SorryJohan

29 November 2018 16:09 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Het is weer zo ver: een uitspraak van Johan Derksen heeft een hoop reacties uitgelokt. Lhbt'ers delen donderdag het verhaal over hun coming-out op Twitter.

Het begon met een brief van twee homoseksuele voetbalfans over de 'homo-onvriendelijke' sfeer bij het programma. Die brief is veelvuldig gedeeld op sociale media, maar Derksen zelf begreep alle ophef niet: "Ik laat me toch niet gek maken door twee hysterische, jonge homootjes. Meer is het niet. Twee jochies die een briefje naar de KNVB sturen en helemaal van de leg zijn. Ze moeten eens flinke jongens worden."

#SorryJohan

Daar was de zaak niet mee afgedaan. "We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen", ging Derksen verder. "Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit." Wat volgde was een hoop kritiek. Veel lhbt'ers delen nu op Twitter hun ervaringen rond hun seksualiteit en coming-out met de hashtag #SorryJohan. 

René van der Gijp

De Veronica Inside-collega van Derksen, René van der Gijp, houdt zich afzijdig van de discussie. "Ik zit aan tafel met iemand van zeventig jaar oud, die alle vrijheid heeft om te zeggen wat hij wil. Ik ben de laatste om daar iets van te zeggen", zegt hij tegen RTL Boulevard. En Derksen zelf? Die krijgt het niet zo mee. Derksen tegen het AD: ,"Ik zit niet op Twitter.’" Verder is hij weinig onder de indruk. "Mensen zijn uiteraard vrij om te reageren, maar de overgevoeligheid van allerlei stromingen in dit land wordt hysterisch.’"

Meer over