'Ik kap ermee'

Johan Derksen wil stoppen met Vandaag Inside

28 april 2022 22:49 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Talpa
Johan Derksen zei in Vandaag Inside dat hij wil stoppen met het programma: 'Ik kap ermee'. Hij maakte ook zijn excuses voor het kaarsenverhaal.

Het was een vreemde uitzending van Vandaag Inside. Van tevoren was bekend dat producent Talpa gemeende excuses wilde horen van Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. En dat deed Derksen ook: "In een oprechte biecht vanwege de Johnny de Mol-affaire heb ik een anekdote verteld maar op een verkeerde, smeuïge manier waardoor er een jolige stemming ontstond.

Lees ook: 1,3 miljoen kijkers voor mogelijk laatste Vandaag Inside

Uitglijer

Dat is een uitglijer van mij. Dat is dom. En vandaag heb ik de rekening gepresenteerd gekregen. Ik ben overal ontslagen als een soort misdadiger. En daar heb ik het zelf naar gemaakt." Derksen benadrukte nogmaals dat de kaars in kwestie niet in de dame was beland maar rechtop tussen haar benen. 

Absurd verhaal

Ook René van der Gijp gaf tekst en uitleg over zijn gelach en aanvullende opmerking na het kaarsenverhaal: "Ik had nog nooit zo'n absurd verhaal gehoord, daarom moest ik lachen. Ik heb het nog absurder willen maken door die honkbalknuppel te noemen. Ik heb seksueel misbruik natuurlijk nooit willen bagatelliseren."

Ik heb het verpest voor mezelf

Derksen ging vervolgens nog een stapje verder. "Ik heb geconcludeerd dat er in Nederland geen plaats meer is voor Johan Derksen. Voor een type zoals ik, een provocateur. Ik heb het verpest voor mezelf. Ik geloof dat het voor alle partijen beter is als ik naar Grolloo ga en me niet meer laat zien."

Hij had ook nog wat minder vriendelijke woorden over voor de directie van Talpa die excuses wilde en daarna zou bepalen hoe het verder ging met Vandaag Inside: "We zitten hier geen examen te doen. Lik m'n reet."

Tegen het einde van het programma vroeg Wilfred Genee wat Johan's gevoel nu was. Het antwoord? "Ik kap". Waarop Genee reageerde dat ze dan allemaal stoppen. "Het is samen uit, samen thuis." 

Is dit echt het einde?

Of dit daadwerkelijk het einde is van Vandaag Inside moeten we nog even afwachten. De mannen kondigden eerder al eens hun vertrek aan, maar na een paar gesprekken keerden ze toch terug op televisie. 

Mis niks: Download de gratis TVgids.nl app Download nu

Meer over