'Trieste dag'

John van den Heuvel diep geschokt door moord op advocaat

18 September 2019 14:34 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP Kippa

John van den Heuvel is diep geschokt door de moord op advocaat Derk Wiersum, woensdagochtend in Amsterdam. De misdaadjournalist die zelf ook wordt bedreigd en beveiligd spreekt van een trieste dag. 

"Ik ben diep geschokt door deze aanslag, die alle kenmerken heeft van een nieuwe wraakactie vanwege de verklaringen van de kroongetuige tegen Ridouan Taghi.", schrijft John van den Heuvel op Instagram. "Het grijpt me zeer aan dat iemand wordt vermoord omdat hij gewoon zijn werk doet."

Moord op Wiersum

De 44-jarige advocaat Derk Wiersum is woensdagochtend neergeschoten in de buurt van zijn huis in Amsterdam Buitenveldert. Wiersum stond de afgelopen tijd Nabil B. bij, kroongetuige in de zaak tegen topcrimineel Ridouan T.. Eerder is ook de broer van Nabil B. doodgeschoten. Deze broer had niets met de zaak te maken.

John van den Heuvel

Van den Heuvel, maker van misdaadprogramma's voor RTL en misdaadjournalist van De Telegraaf, wordt zelf ook al tijden bedreigd. In eerste instantie door dreiging vanuit motorclub No Surrender, maar later ook vanuit de hoek van Ridouan T. bij. Van de Amsterdamse burgemeester Halsema mocht John vorig jaar enige tijd niet in de studio van RTL Boulevard op het Leidseplein komen omdat zijn veiligheid daar niet kon worden gegarandeerd.

Reikwijdte

Over de moord op Wiersum zegt Van den Heuvel ook: "Het geeft opnieuw aan hoezeer de reikwijdte van georganiseerde misdaad wordt onderschat. Weer is een grens overschreden. Een hele trieste dag. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden."

De dader van de moord op Wiersum is nog voortvluchtig.

 

Meer over